Flambering har också tillkommit för att göra rätten mer glamorös. Crêpes suzette: Är en klassiker i det franska köket och består vanligtvis av crêpes.
Basen i såsen är socker, smör och likör som bränns av genom flambering. Kockarna lagade maten helt utan recept och givna instruktioner.
Tillsätt pressad apelsin och koka utan lock ca 2 min. Har du inte gjort crêpes Suzette så måste du testa!
I så fall skall namnet vara crêpes Suzette, deklarerade prinsen. När du har en slät smet utan klumpar häller du ner den i den förberedda formen. Har du inte gjort crêpes Suzette så måste du testa! Eventuellt 0,5 dl Grand Marnier eller annan apelsinlikör till flambering. Snyggt, tydliga smaker – och inte bara finess utan också mumsighet. Smaka nu lax utan peppar först och sedan med så ska ni känna.
Palais finns både en diger dessertvagn och en Crêpes Suzette-vagn. Silltallrik, tre sorters sill serveras med smör, bröd, kokt potatis och lagrad ost. Till flambering kan användas cognac, whisky, akvavit, likör med mera. Nu ville jag ju inte sy i jeanstyget utan att ha testat mönstret först.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.