martes, 12 de mayo de 2015

Crepes suzette utan flambering

Flambering har också tillkommit för att göra rätten mer glamorös. Crêpes suzette: Är en klassiker i det franska köket och består vanligtvis av crêpes.

Basen i såsen är socker, smör och likör som bränns av genom flambering. Kockarna lagade maten helt utan recept och givna instruktioner.

Crepes suzette utan flambering

Tillsätt pressad apelsin och koka utan lock ca 2 min. Har du inte gjort crêpes Suzette så måste du testa!

I så fall skall namnet vara crêpes Suzette, deklarerade prinsen. När du har en slät smet utan klumpar häller du ner den i den förberedda formen. Har du inte gjort crêpes Suzette så måste du testa! Eventuellt 0,5 dl Grand Marnier eller annan apelsinlikör till flambering. Snyggt, tydliga smaker – och inte bara finess utan också mumsighet. Smaka nu lax utan peppar först och sedan med så ska ni känna.


Palais finns både en diger dessertvagn och en Crêpes Suzette-vagn. Silltallrik, tre sorters sill serveras med smör, bröd, kokt potatis och lagrad ost. Till flambering kan användas cognac, whisky, akvavit, likör med mera. Nu ville jag ju inte sy i jeanstyget utan att ha testat mönstret först.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Más Útil